Wednesday, 5 November 2014

Bila Perempuan Gaduh

Assalamualaikum.

Hai korang. Hmm, moody jap. :( Menyampah nya lah bila ada budak dah mula nak bash aku dekat online. I mean like, semua orang tak suka kan kalau orang bash kita. Especially online sebab kita takde akses nak buat apa-apa sangat. Sekadar balas balik ayat-ayat dia, which mean akan nampak soooo childish. Cuba la bash face to face, confirm ada balik rumah kaki tempang kena taekwondo. Haha! *k berlagak k*

Unfortunately, aku ni sekolah perempuan. Which mean, aku dah biasa dah dengan perangai para ladies bila dah bawak bab-bab musuh ni. Orang jeling pun dah feeling, "Eh, asal dia jeling aku?" , "Dahell? Cari gaduh ke apa minah ni?" , "Kau jeling aku? Siap kau lepas ni, aku cari nama kau, kelas kau, no.telefon kau. Eh? Eh?" and etc.

See, perempuan ni sensitif sangat. Jeling salah, tak senyum salah, tak balas balik whatsapp pun salah. Eh, ni macam diri sendiri je. I think even kaum lelaki pun dah naik confuse and pening. If you guys here hitz.fm pagi tadi, even penyampai radio tu sendiri confuse macam mana nak buat bila girlfriend dia tengah marah. Kesian jugak dengar. Haha..



Yang Aira perasan, kaum perempuan ni berjiwa sensitif. Tegur sikit, dah mula sentap. Mudah melenting or melatah, bila dah start gaduh, hahahaha, BRING IT ON, BABY!

So, here's some tips for guys and girls bila ada perempuan gaduh or ajak awak bergaduh.

For guys.

Biasanya perempuan ni bila marah, memang lah dia akan mengamuk. Silap-silap dengan awak sekali kena baling ke luar tingkap. Tapi sabar, watlek watpeace. Biar dia chill dulu 2 or 3 minutes. Tapi jangan pulak nak bagi dia chill, awak pi lepak or tidur. Pastu baru tanya, "eh sayang. dah hilang merajuk?" Memang tambah merajuk dengan mengamuk lagi la jawabnya.

Then, lepas dia dah chill, baru pujuk. Kalau awak jenis yang tak pandai pujuk, buatlah lawak bodoh ke, pura-pura jatuh ke, nak pi terjun banggunan ke, paling tak ajak belanja aiskrim baskin robbin. InsyaAllah sejuk. Perempuan ni jenis manja even bukan semua tunjuk. Yelah, kalau asyik tunjuk manja, ketara gedik pulak kan.

For girls.

Aku baru je kena actually. Ewah, seronok nya dia bash aku. Padahal dah 2 bulan aku tak jumpa dia. Actually, bila dah start nak gaduh ni. Of course lah rasa geram. Kita pun rasa, "OhEmJi, kau ingat kau sorang je pandai mencarut? Aku pun bolehlah okays".

But to be honest, better kita just ignore it. Ignorance is the better solution. Kalau kita layan, makin suka la diorang. And then pergaduhan akan bertambah makin teruk. Serius, aku dah pernah kena. Masa tu sekolah rendah lagi. Oh well, zaman sekarang umur 7 tahun pun dah ada facebook. Hahaha.. Serius, bila ingat balik, memang malu.

So, let's avoid from getting involve in a fight ya? Tak bagi manfaat pun ~

See you later. Thanks for reading.


No comments:

Post a Comment